Untitled-1

Mutatjuk 2023 legbiztonságosabb és legpontosabb légitársaságait

2024. január 5.

Az Airline Ratings és a Cirium elemzőcég legfrissebb jelentéseiből kiderült hogy mely légitársaságok szerepeltek a legjobban 2023-ban a biztonság és a pontosság terén!

2023 legbiztonságosabb légitársaságai...

Az Airline Ratings 2023-as rangsorában az Air New Zealand nyerte el a világ legbiztonságosabb légitársaságának címét. A lista két kategóriába sorolta a hagyományos és a diszkont légitársaságokat. Az európai légitársaságok között a Finnair érte el a legjobb helyezést, a 8. pozíciót. A legbiztonságosabb hagyományos légitársaságok között szereplők között találhatók olyan nevek, mint a Virgin Australia, Etihad Airways, Emirates, Singapore Airlines vagy a Cathay Pacific Airways.

A diszkont légitársaságok között az első helyet a Jetstar szerezte meg, a második helyen az Easyjet, a harmadik helyen a Ryanair, míg a negyedik és az ötödik helyen a Wizz Air és Norwegian található.

... és a legpontosabbak.

A Cirium elemzőcég közzétette 2023 legpontosabb légitársaságok és repülőterek listáját, melynek élén az Avianca Airlines állt, míg a legpontosabb európai légitársaság az Iberia Express lett. A Minneapolis-St. Paul Nemzetközi Repülőtér érte el az első helyet a repterek között.

Az Avianca az előző évi első helyezett, az Azul elé került, míg a harmadik helyet a Qatar Airways szerezte meg. Az öt legpontosabb légitársaság között a Delta Air Lines, Iberia, Azul Airlines, Qatar Airways és a nyertes Avianca található.

Európában az Iberia Express és az Iberia a legpontosabbak között szerepeltek, de kiemelkedő teljesítményt nyújtott az Austrian, LOT és Norwegian légitársaság is.

A legpontosabb repülőtérként a Minneapolis-St. Paul Nemzetközi Repülőtér emelkedett ki, ahol az induló járatok 84,44%-a pontosan szállt fel.

A Cirium azonosítja a pontos járatokat, ha a menetrend szerinti érkezési időtől számított 15 percen belül leszállnak, míg a repülőtereket, ha a menetrend szerinti indulástól számított 15 percen belül felszállás történik.

Forrás: airportal.hu

További híreink

Párizs Charles de Gaulle-ra indít közvetlen járatot az EasyJet

Hírek <p>Az új Budapest - Párizs járat a téli menetrendben fog közlekedni, 2024. október 27-től.</p>

Az új Budapest - Párizs járat a téli menetrendben fog közlekedni, 2024. október 27-től.

Északi úti célok és a Baltikum városai kedvezményesen

Hírek <p>Az airBaltic Mega Sale kampányában kedvezményes repjegyeket kínál észak-európai városokba!</p>

Az airBaltic Mega Sale kampányában kedvezményes repjegyeket kínál észak-európai városokba!

Júniusi jutalomjáték a repjegy.hu-n - nyerje vissza repülőjegye árát

Hírek <p>Foglalja le repülőjegyét júniusban a repjegy.hu-n, és nyerje vissza foglalásának árát!</p>

Foglalja le repülőjegyét júniusban a repjegy.hu-n, és nyerje vissza foglalásának árát!