Untitled-1

A Singapore Airlines lett 2023 legjobb légitársasága

2023. június 22.

Az idei évben a Singapore Airlines ismételten az élen járva, megszerezte a Skytrax World Award díját a Legjobb Légitársaság kategóriában. Ez már az ötödik alkalom, hogy a légitársaság elnyeri ezt a rangos címet.

A Singapore Airlines fapados leányvállalata, a Scoot elnyerte a Legjobb Hosszú Távú Fapados Légitársaság címet, és második helyen végzett a világ legjobb fapados légitársaságai között.

Az idei évre vonatkozóan a Skytrax honlapja szerint a Legjobb Légitársaság cím hétszeres győztese Qatar Airways a világranglista második helyét foglalta el 2023-ban. Az ANA All Nippon Airways a harmadik, az Emirates a negyedik, míg a Japan Airlines az ötödik helyen szerepel a több mint 325 légitársaság részvételével készült felmérés eredményei alapján. Ez a rangsor egyértelműen megmutatja, hogy ezek a légitársaságok a legjobbak között vannak a világon.

Ugyan a Singapore Airlines letaszította a katari légitársaságot a dobogó legfelső fokáról, a Qatar Airways így is kilenc díjat gyűjtött be. Az észak-amerikai régióban a Delta Airlines összesen hat díjat nyerve húzta be a régiót. Európában a Turkish Airlines dominált, négy díjat nyerve, beleértve az "Európa legjobb légitársasága" címet.

A Qatar Airways továbbra is uralma alatt tartja az üzleti osztályt, és elnyerte a világ legjobb üzleti osztályú szolgáltatását, üléseit, váróját (a Hamad nemzetközi repülőtéren található Al Mourjan váróját), az üzleti osztályú étkezési várót, valamint a legjobb közel-keleti légitársaság díját is.

A Singapore Airlines pedig az első osztályú utazás díjait húzta be. Elnyerte a világ legjobb első osztályának díját, a legjobb első osztályú ülések díját, a legjobb első osztályú kényelmi felszereltséget, valamint Ázsia legjobb légitársasága címét is.

Az ANA All Nippon Airways a harmadik helyet érte el a globális rangsorban, és ismét megismételte korábbi sikereit, megszerezve a világ legjobb repülőtéri szolgáltatásaiért járó díjat, valamint a világ legtisztább légitársaságáért járó díjat.

A Kuwait Airways pedig 2023-ban elnyerte a világ legjobban fejlődő légitársasága díját. Ez az elismerés tükrözi a légitársaság minőségének javulását az egész díjprogramban, értékelve a globális értékelésben bekövetkezett változást, valamint a különböző kategóriákban nyújtott kiemelkedő teljesítményét.

Az AirAsia ismételten megszerezte a világ legjobb fapados légitársasága díját, amit minden évben elnyert 2010 óta. A Scoot pedig elnyerte a világ legjobb hosszú távú fapados légitársasága díját. Európa legjobb fapados légitársaságává pedig a Volotea vált.

2023-ban bevezettek egy új díjat is, amely a világ legcsaládbarátabb légitársaságának jár. Ezt az elismerést az Air Canada nyerte el. A díj odaítélésekor számos szempontot figyelembe vettek, mint például a családi ülőhelyekre vonatkozó szabályokat, a külön családi check-in lehetőségeket, az elsőbbségi beszállás, gyermekétkezések, gyermekeknek szánt kényelmi/játék/tevékenységi csomagokat, gyermekeknek szóló fedélzeti szórakoztatást, ingyenes feladott poggyászok, kézipoggyászra/babakocsira vonatkozó szabályokat, valamint a földi személyzet és az utaskísérő személyzet által nyújtott szolgáltatási segítségnyújtás színvonalát az utazás során.

A nyertesek teljes listáját ezen a linken tekintheti meg!

Forrás: turizmus.com

További híreink

A Budapest Airport segítőpontokat alakított ki a járatkésések miatt repülőtéren várakozó utasoknak

Hírek <p>Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű járatkéséssel és -törléssel kellett számolnia a légi utasoknak Európa-szerte, így Budapesten is. A Budapest Airport számára ebben a helyzetben különösen fontos, hogy az utasairól megfelelően gondoskodjon, ezért a repülőtéren egy-egy dedikált várakozóterületet került kijelölésre a 2A és 2B terminálokon.</p>

Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű járatkéséssel és -törléssel kellett számolnia a légi utasoknak Európa-szerte, így Budapesten is. A Budapest Airport számára ebben a helyzetben különösen fontos, hogy az utasairól megfelelően gondoskodjon, ezért a repülőtéren egy-egy dedikált várakozóterületet került kijelölésre a 2A és 2B terminálokon.

Párizs Charles de Gaulle-ra indít közvetlen járatot az EasyJet

Hírek <p>Az új Budapest - Párizs járat a téli menetrendben fog közlekedni, 2024. október 27-től.</p>

Az új Budapest - Párizs járat a téli menetrendben fog közlekedni, 2024. október 27-től.

Északi úti célok és a Baltikum városai kedvezményesen

Hírek <p>Az airBaltic Mega Sale kampányában kedvezményes repjegyeket kínál észak-európai városokba!</p>

Az airBaltic Mega Sale kampányában kedvezményes repjegyeket kínál észak-európai városokba!